Festival internacional de música de cambra
a les Terres de l’Ebre

De la música a les persones

DeltaChamber Music Festival s’ha establert com el Festival internacional de música de cambra de les Terres de l’Ebre, oferint un programa de concerts d’altíssima qualitat que ha consolidat l’oferta artística i cultural del territori. Un punt de trobada de músics de tot el món amb una audiència fidel, on els artistes ofereixen el seu treball en un entorn creat per compartir, créixer, motivar i emocionar.

DeltaChamber Music Festival és un esdeveniment que vol ajudar a construir una societat més sensibilitzada, compromesa i activa, i tot plegat fer-ho a través de diferents arts (pedagògiques, filosòfiques, del moviment, culinàries i visuals), sent la música el nexe comú de totes elles.

Un festival humanista que arriba a les persones a través de la música.

Un univers per a tots els públics

Enguany fem un parèntesi, però el 2021 gaudirem novament de totes les branques
de DeltaChamber Music Festival!

Programació de concerts a Amposta i a altres municipis de les Terres de l’Ebre, amb alguns dels millors músics solistes d’Europa.

Concurs Internacional de Música de Cambra valorat en 2.500 € i adreçat a joves músics finalitzant el grau professional, de grau superior i màster.

Tallers paral·lels i d’entrada lliure per a tots els públics com ara laboratoris creatius o de disciplines tan originals com les arts marcials.

Espai de diàleg entre artistes i públic després de cada concert i en el marc d’unes degustacions de tapes de cuina fusió.

Concurs d’Arquitectura Efímera en col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya Demarcació de l’Ebre, per al disseny de l’espai on es realitzen els concerts centrals.

Vessant pedagògic amb classes magistrals per als guanyadors del Concurs Internacional de Música de Cambra per treballar braç a braç amb els solistes internacionals i tocar amb ells durant els concerts centrals.

Young Talent com a aposta anual per promocionar el talent jove del territori.

Assajos oberts al públic i d’accés gratuït durant tota la setmana, qualsevol persona interessada pot assistir als assajos de les peces que després s’interpreten en els concerts.

Projecció del talent del territori en altres disciplines a partir de l’encàrrec de la imatge gràfica de l’edició del festival a dissenyadors de les Terres de l’Ebre.

Els impulsors

Laura Ruiz Ferreres

Professora catedràtica de clarinet a Hochschule für Musik und Darstellende Kunst de Frankfurt am Main (Alemanya)

Nascuda a Amposta, Laura és una de les clarinetistes més brillants de la seva generació i una de les poques que domina els dos sistemes de clarinet existents, el francès i l’alemany. Premiada en diversos concursos internacionals, manté una carrera professional molt activa com a música i com a docent en alguns dels centres més prestigiosos d’Europa.

Pau Rodríguez Ruiz

Professor titular de clarinet de la Fundació Barenboim-Said a Ramallah (Palestina) 

Nascut a Amposta, va iniciar-se en el món de la música a la primerenca edat de sis anys. Des de llavors, no ha parat de formar-se com a clarinetista tant al territori com a l’estranger, formació que ha complementat amb estudis en l’àmbit de la pedagogia i que li ha obert les portes a poder tocar en orquestres de primera línia arreu del món.

“La música és suau, com un discurs d’algú molt ben educat que té coses interessants a dir i que no veu per què hauria de callar. I sonen cànons, que són com onades del mar. I al final de cada moviment, ells ja en saben però jo n’aprenc, a respirar el silenci que arrossega l’última nota, en senyal de respecte, imagino, fins i tot de veneració. Perquè aquells intèrprets, em fa l’efecte, no ens toquen només la música, sinó que ens parlen també de valors, del respecte amb què tracten els seus instruments i l’amor que els surt de la boca, i bufen notes amb la humilitat de qui se sent instrument d’una partitura i a la mercè de la sensibilitat, de la delicadesa de la música que sona, com una màgia petita.”

Maria Climent

Catorze

Llegir article

“Si tot va com ha d’anar, el certamen ha de donar encara moltes alegries a les comarques del sud de Catalunya que ara hi tenen, a més de moltes altres capitalitats, també la de la música de cambra.”

Albert Torrens

Revista Musical Catalana

Llegir article

DeltaChamber Music Festival 2020 – Edició Parèntesi

Del 28 de juliol al 2 d’agost, a Amposta