Festival internacional de música de cambra
a les Terres de l’Ebre

De la música a les persones

DeltaChamber Music Festival s’ha establert com el festival internacional de música de cambra de les Terres de l’Ebre, amb seu a Amposta, oferint un programa de concerts de cambra d’altíssima qualitat que ha consolidat l’oferta artística i cultural del territori. Un punt de trobada de músics de tot el món amb una audiència fidel, on els artistes ofereixen el seu treball en un entorn creat per compartir, créixer, motivar i emocionar.

Cada edició és una nova experiència, única i irrepetible. DeltaChamber Music Festival reuneix els millors músics nacionals i internacionals per viure una residència artística i musical que és única a les Terres de l’Ebre. Tot un procés de creació que té com a resultat el repertori cambrístic que després s’interpreta en els concerts oferts i que és música que no s’escolta ni es repeteix a cap altre lloc del món.

DeltaChamber Music Festival és…

Una manera més íntima i nova d’experimentar i gaudir de la música clàssica, amb espais del territori ebrenc com a teló de fons.

Un esdeveniment que busca l’exploració i la creativitat a partir del seu propi univers i sempre amb la música com a eix vertebrador.

Una proposta que vol ajudar a construir una societat més sensibilitzada, compromesa i activa.

Un festival humanista que arriba a les persones a través de la música.

 Un univers d’emocions

La 7a edició de DeltaChamber Music Festival torna amb més força que mai, recuperant algunes de les branques del festival que havien estat limitades anteriorment a causa de la pandèmia.

Programa de concerts a Amposta i a altres municipis de les Terres de l’Ebre, amb alguns dels millors músics solistes del món.

Workshops d’entrada lliure, de disciplines variades i per a tots els públics.

Espai de diàleg entre artistes i públic en diferents moments durant el festival.

Concurs d’Arquitectura Efímera en col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya Demarcació de l’Ebre, per al disseny de l’espai on es realitzen els concerts centrals, a Amposta.

Vessant pedagògic amb els programes Young Talent i Academy.

Programa Young Talent com a aposta per promocionar l’excel·lència en formació del talent jove del país.

Programa Academy com a projecte pedagògic perquè més joves músics del país puguin accedir al festival.

Assajos oberts al públic i d’accés gratuït durant tota la setmana. Qualsevol persona interessada pot assistir a la preparació de les peces que s’interpreten en els concerts.

Projecció del talent de les Terres de l’Ebre en altres disciplines, com ara les arts gràfiques per a la creació de la imatge gràfica de l’edició, o l’arranjament d’obres amb compositors del territori.

Els impulsors

Laura Ruiz Ferreres

Professora catedràtica de clarinet a Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main i clarinet solista de l’orquestra Oxford Philharmonic

Nascuda a Amposta, Laura és una de les clarinetistes més brillants de la seva generació i una de les poques que domina els dos sistemes de clarinet existents, el francès i l’alemany. Premiada en diversos concursos internacionals, manté una carrera professional molt activa com a músic i com a docent en alguns dels centres més prestigiosos d’Europa.

Pau Rodríguez Ruiz

Director i professor de clarinet de l’Escola i Centre Professional de Música La Lira Ampostina

Nascut a Amposta, va iniciar-se en el món de la música a la primerenca edat de sis anys. Des de llavors, no ha parat de formar-se com a clarinetista tant al territori com a l’estranger, formació que ha complementat amb estudis en l’àmbit de la pedagogia i que li ha obert les portes a poder tocar en orquestres de primera línia arreu del món.

“La música és suau, com un discurs d’algú molt ben educat que té coses interessants a dir i que no veu per què hauria de callar. I sonen cànons, que són com onades del mar. I al final de cada moviment, ells ja en saben però jo n’aprenc, a respirar el silenci que arrossega l’última nota, en senyal de respecte, imagino, fins i tot de veneració. Perquè aquells intèrprets, em fa l’efecte, no ens toquen només la música, sinó que ens parlen també de valors, del respecte amb què tracten els seus instruments i l’amor que els surt de la boca, i bufen notes amb la humilitat de qui se sent instrument d’una partitura i a la mercè de la sensibilitat, de la delicadesa de la música que sona, com una màgia petita.”

Maria Climent

Catorze

Llegir article

“Si tot va com ha d’anar, el certamen ha de donar encara moltes alegries a les comarques del sud de Catalunya que ara hi tenen, a més de moltes altres capitalitats, també la de la música de cambra.”

Albert Torrens

Revista Musical Catalana

Llegir article

“Magnífics intèrprets per a un concert on les melodies del dramma giocoso mozartià van sonar meravellosament en les mans d’aquests solistes de qualitat contrastada.”

Lluís Trullén

Revista Musical Catalana

Llegir article

DeltaChamber Music Festival 2022 - Fantasia

Del 25 de juliol al 7 d’agost, a les Terres de l’Ebre