DeltaChamber Music Festival 2022

Fantasia

Arriba “Fantasia”, la 7a edició de DeltaChamber Music Festival, amb més dies, moltes novetats i una màgica programació de música de cambra que ens farà somiar, del 25 de juliol al 7 d’agost a les Terres de l’Ebre.

Enguany, amb DeltaChamber Music Festival deixarem volar la imaginació amb la fantasia, una forma de composició del món de la música clàssica i de cambra amb un marcat caràcter improvisatori i fantasiós que no segueix les normes preestablertes, permetent al compositor una expressivitat musical lliure i relaxant les restriccions inherents d’altres formes tradicionals més rígides.

El repertori escollit per a la present edició inclou un ampli ventall de composicions que giren al voltant d’aquest interessant concepte de la fantasia. Com a exemple, Louis Spohr ens presenta la seva fantasia i variacions amb un gran virtuosisme. Una altra peça de fantasia amb el títol Contes de Fades, del compositor alemany Robert Schumann, ens traslladarà a un món irreal i poètic amb preciosos temes i melodies, bonics diàlegs, molts colors i una referència a la malaltia i al·lucinacions que el mateix compositor va patir en els seus últims anys de vida. I què podem dir de la textura del trio de Mozart/Pärt? Amb ella gaudirem d’una peça composta i descomposta que evoca sons sortits del no-res, suggerint quelcom intangible i volàtil, portant-nos a un món fantàstic i il·lusori on no estem segurs de si estem escoltant una peça de Mozart o de si és només una fantasia.

Amb l’ampliació a 15 dies, DeltaChamber Music Festival acolorirà les Terres de l’Ebre amb un extens programa de concerts de cambra d’altíssima qualitat de la mà d’11 músics de trajectòria internacional, 2 Young Talent i 3 membres del Programa Academy (novetat 2022), que es reuniran per viure una residència artística i musical única a les Terres de l’Ebre. Tot un procés de creació que té com a resultat el repertori cambrístic que després s’interpreta en els concerts oferts i que és música que no s’escolta ni es repeteix a cap altre lloc del món.

El tret de sortida el faran els 2 concerts de cambra “Danses fantàstiques” dins del projecte DeltaChamber al Territori, els dies 29 i 30 de juliol, a Flix i a Deltebre, respectivament.

Després de l’èxit de les edicions anteriors, recuperem el format “un músic – un oient” per rebre l’agost amb més d’una vintena de concerts individuals que tindran lloc a Amposta i a Ulldecona. El dia 4, a Ulldecona gaudirem del programa “Selecció fantasia”, com a part del projecte DeltaChamber al Territori.

El primer cap de setmana d’agost, tenim una cita amb els emblemàtics concerts centrals de DeltaChamber Music Festival, a Amposta, amb dos programes diferents per sentir tota una oda a la felicitat amb les composicions més notables de l’època postwagneriana acompanyades d’una experiència immersiva de dansa clàssica de la mà d’una ballarina de ballet amb trajectòria internacional. Finalment, la cloenda la viurem novament a Tortosa, amb el concert de cambra “Selecció fantasia” i com a part de DeltaChamber al Territori.

Com cada any, DeltaChamber Music Festival encarrega la imatge gràfica de l’edició a un jove dissenyador del territori, seleccionat per l’Escola d’Arts i Disseny (ESARDI) d’Amposta, per tal de donar més visibilitat al talent local i crear sinergies amb altres formes d’expressió artística. Enguany, la imatge gràfica de “Fantasia” és obra de la dissenyadora gràfica Anna Pellicer.

DeltaChamber Music Festival 2022 - Fantasia

Del 25 de juliol al 7 d’agost, a les Terres de l’Ebre