El festival

Exili en cos i ànima

El sentiment de pertànyer i de sentir-se part d’una comunitat identificat amb les arrels pròpies i distintives ens fa ser individus genuïns, únics i autèntics. Raons molt diverses, des de la persecució física, la manca de llibertat d’expressió, la por per la pròpia vida, la subsitència pura i dura ens poden empènyer a començar una marxa forçada, traspassant fronteres, creuant oceans, recorrent milers de kilòmetres… com ens sentim? Com es presenta l’art des de l’exili? Quin paper juga la cultura? Quins codis, quins missatges s’amaguen darrera de tota creació artística feta des de l’exili? Com acaba tot plegat?

Reflexió, contemplació, inspiració, duresa, alliberament, patiment, il.lusió… tota una barreja la que aquesta edició del DeltaChamber Music Festival – Exili en cos i ànima us oferirem.
Us esperem amb tota la versatilitat i emotivitat que ens ofereixen les arts i la música, com sempre amb els millors músics i creadors europeus.

A més aquest any ens complau anunciar que el festival serà retransmès per diferents emissores europees a través de la European Broadcasting Union, posant el Delta en el mapa musical internacional.

El festival

La primera edició del DeltaChamber Music Festival 2016 va aconseguir superar amb escreix totes les expectatives de la direcció del mateix, causant en la població d’Amposta i la zona de les “Terres de l’Ebre” un gran impacte mediàtic i social.

Els dos concerts completament venuts, excedent de públic, més de 30 voluntaris, presència en televisió, ràdio i premsa escrita catalana i nacional, difusió a l’estranger amb entrevistes a radio i premsa alemanya, interès d’alumnes estrangers alemanys i xinesos, turistes nacionals desplaçats a la ciutat per gaudir del festival… aquests van ser alguns dels efectes que va provocar al territori i fins a nivell mundial el naixement del DeltaChamber Music Festival.

Hem fet una utopia realitat amb prou feines sense mitjans econòmics, els nostres músics són els millors artistes europeus, membres de les millors orquestres del món o catedràtics en les més respectades universitats. El nostre públic és curiós, obert, fidel i gaudeix de les nostres propostes. Els nostres Young Talents són la millor cantera del país, gent que comença el seu vol artístic a primerenques edats i amplia la seva formació en el nostre festival.

El naixement aquest any del DCMF Arts és una aposta per l’ésser humà íntegre, on la voluntat de nodrir a l’individu des de totes les arts: marcials, culinàries, pedagògiques, filosòfiques i visuals amb un nexe musical, unides per enriquir encara més l’oferta del festival.

Un festival sense cap motivació econòmica, on els artistes ofereixen el seu treball de forma totalment desinteressada a canvi de compartir, créixer, motivar i emocionar. Un festival humanista que vol arribar a les persones a través de la música.