Pau Rodríguez Ruiz

Clarinet

Record Details

Genre:
Catalunya

Pau Rodríguez Ruiz nascut a Amposta i de família de músics, a l’edat de 6 anys comença els estudis musicals a la Lira Ampostina. Als 7, inicia els seus estudis de clarinet amb el professor Octavi Ruiz i amb 10 anys, entra a formar part de la Banda de música de la Lira Ampostina.

Posteriorment, va estudiar al Conservatori de Tarragona de la mà de Josep Vicent Arnau. L’any 2013 és graduà amb interpretació clàssica i contemporània al Conservatori Superior del Liceu (Barcelona) on hi va estudiar amb el Clarinetista Isaac Rodríguez.

El mateix 2013 començà el màster d’interpretació Clàssica amb la clarinetista Tuulia Ylönen a Sibelius Academy of the University of the Arts, Hèlsinki, (Finlàndia) on el 2016 es graduà.

Com a clarinetista ha tocat en orquestres com la Sibelius Academy Orchestra, la Helsinki Sinfonietta, la Helsinki Philharmonic Orchestra, l’Orquestra simfònica del gran teatre del Liceu, l’Orquestra de la Finnish National Opera Ballet i l’Etihad Chamber Orchestra (Jordània), entre d’altres.

Amant de la música de cambra, ha participat en diversos festivals de cambra i és membre juntament amb Marina Vidal (cello) i Ester Lecha (piano) del “Trio Kaukokaipuu” amb el qual han actuat en nombrosos cicles de música de cambra al principat i a la capital Finlandesa i guanyat premis en concursos com el Montserrat Alavedra.

Ha estat professor de clarinet en diferents escoles del territori com, l’escola de música Verge dels Prats de l’Aldea, l’agrupació musical l’Espiga d’or de Deltebre, l’escola de música de l’Agrupació Canareva d’Alcanar i també a l’Institut Joan Llongueres de Barcelona. Així com també de clarinet complementari a la Sibelius Academy, on també s’ha format en l’àmbit de la pedagogia.

Actualment i des de l’any 2017, és el professor titular de clarinet de la Fundació Barenboim-Said a Ramala (Palestina).