Pau Rodríguez Ruiz

Clarinet

Director i professor de clarinet de l’Escola i Centre Professional de Música La Lira Ampostina

Nascut a Amposta, Pau Rodríguez Ruiz inicià els seus estudis de clarinet amb el professor Octavi Ruiz i, amb deu anys, entrà a formar part de la Banda de Música de La Lira Ampostina.

Posteriorment, va estudiar al Conservatori de Tarragona de la mà de Josep Vicent Arnau. L’any 2013, es graduà en interpretació clàssica i contemporània al Conservatori Superior del Liceu (Barcelona), on va estudiar amb el clarinetista Isaac Rodríguez.

El mateix 2013, començà el màster d’interpretació clàssica amb la clarinetista Tuulia Ylönen, a Sibelius Academy of the University of the Arts, a Hèlsinki (Finlàndia), on es va graduar el 2016. I el 2019, començà estudis de màster de música de cambra a l’Acadèmia de Música i Dansa de Jerusalem, on fou becat pel programa The Younes and Soraya Nazarian Program of Excellence in Chamber Music.

Com a clarinetista ha tocat en orquestres com la Sibelius Academy Orchestra, la Helsinki Sinfonietta, la Helsinki Philharmonic Orchestra, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra de la Finnish National Opera Ballet i l’Etihad Chamber Orchestra (Jordània), on participa regularment.

Ha estat professor de clarinet en diferents escoles del territori, com ara a l’escola de música Verge dels Prats de l’Aldea, l’agrupació musical l’Espiga d’Or de Deltebre, l’escola de música de l’Agrupació Canareva d’Alcanar i també a l’Institut Joan Llongueres de Barcelona.

Des de l’any 2017 i fins al 2020, va ser el professor titular de clarinet de la Fundació Barenboim-Said a Ramallah (Palestina). Actualment, és el director i professor de clarinet de l’Escola i Centre Professional de Música La Lira Ampostina, a Amposta.

Artistes 2022