Michael Preuß

Violoncel

Eliot Quartett (Alemanya)

Michael Preuß va néixer, el 1985, a Leipzig. Va iniciar la seva formació musical com a estudiant preuniversitari a la Hochschule für Musik und Theater de Leipzig. Després, estudiaria a la Hochschule für Musik und Theater de Rostock, amb el professor Joseph Schwab, i a la Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main, on va obtenir el seu diploma i completà el Konzertexamen, el 2015.

Ha rebut classes magistrals de Gustaf Rivinius, Wen-Sinn Yang, Gerhard Schulz, the Tokyo String Quartet, the Mandelring Quartett, Günter Pichler i Alfred Brendel. Com a músic d’orquestra, ha tocat com a violoncel·lista principal a la Sinfonieorchester des Staatstheater Giessen, i també per a Rundfunksinfonieorcherster Berlin i amb MDR Sinfonieorchester a Leipzig.

Com a membre fundador d’Eliot Quartett, ha guanyat importants concursos internacionals de música, com ara el segon premi Mozart International Competition a Salzburg, segon premi Melbourne International Chamber Music Competition, premi i tres reconeixements especials German Music Competition, i primer premi i premi especial per la millor interpretació d’una peça de Karol Szymanowski a la inauguració del International Karol Szymanowski Competition in Katowice, a Polònia. També ha obtingut el primer premi HMT Interdisziplinär, a la HMT Rostock, i primer premi del concurs Peter Pirazzi Foundation.

Actualment, també imparteix classes de violoncel a la Hochschule für Musik Mainz.

Artistes 2022