Livia Sellin

Violí

Trio Alba (Àustria)

Nascuda a Heidelberg, Livia Sellin va rebre la seva primera classe de violí quan tenia cinc anys. Va estudiar a la Universitat de Música de Friburg i a la Universitat de Música de Graz, on es va graduar amb honors el març de 2011.

Durant els seus estudis, ja actuava com a violinista a l’Orquestra SWR de Friburg i a l’Orquestra Simfònica de Viena. Ha estat guardonada dues vegades amb el premi Pasticcio de la Austrian National Broadcasting Channel of Classical Music Ö1. També ha rebut dues vegades el primer premi de la Debelli-Competition a Graz, i va ser becada per Chautauqua Summer Music School, a Nova York, i per DAAD, a Alemanya.

Sota el segell alemany de clàssics Musikproduktion Dabringhaus und Grimm (MDG), ha produït quatre CDs amb els trios de Felix Mendelssohn-Bartholdy, Joseph Marx, Franz Schubert, Bedrich Smetana i Dmitri Shostakovich.

En l’àmbit docent, ha impartit classes de violí a la Universitat de Música de Viena durant el semestre d’estiu de 2022.

A banda de la seva activitat com a músic, ha aparegut en públic com a moderadora. Va ser amfitriona d’un debat públic amb Nikolaus Harnoncourt que va ser molt aplaudit. Ha estat productora i presentadora del programa radiofònic mensual “Women in Music” per a una emissora de Graz.

Actualment, actua regularment amb Trio Alba, trio de piano que va fundar el 2009, a grans sales de concert i a festivals internacionals, com ara Schleswig-Holstein Festival, Concertgebouw Amsterdam, Musikverein and Konzerthaus Vienna, Quincena Musical a Espanya, Chamber Festival Ottawa, Festival Música Clásica de Bogotá, i al Teatro Gran Rex de Buenos Aires.

Artistes 2022