Laura Ruiz Ferreres

Clarinet

Professora catedràtica a HfMDK Frankfurt am Main (Alemanya) i clarinet solista a Oxford Philharmonic (Regne Unit)

Laura Ruiz Ferreres és, des del 2011, professora catedràtica de clarinet a la Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main. Actualment, també és clarinet solista a Oxford Philharmonic. Anteriorment, va ser primer clarinet solista de la Komische Oper de Berlín, sota la direcció de Kirill Petrenko i, de 2007 a 2010, professora convidada a la UdK – Universität der Künste Berlin, on també va dirigir la seva pròpia classe.

Laura és codirectora artística i cofundadora de DeltaChamber Music Festival, festival internacional de música de cambra que es realitza cada mes d’agost a la seva ciutat natal, Amposta. Durant els darrers anys, ha enregistrat nombrosos CDs com a solista i músic de cambra, sent el darrer amb el segell Sony Classical (2018) amb les Variacions Goldberg per a septet de J. S. Bach.

És una de les poques clarinetistes que toca i ensenya els dos sistemes de clarinet existents, el francès i l’alemany. Ha estat premiada en diversos concursos internacionals i la seva aparició és freqüent com a solista, músic de cambra, en orquestra i com a professora.

Actualment, col·labora amb regularitat com a clarinet solista amb la Staatskapelle de Dresden, Bayerisches Staatsorchester de Munic, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Staatskapelle de Berlín, Hamburger Philharmoniker, Orquestra de Cadaqués, Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Gürzenich Orchester Köln i Mahler Chamber Orchestra. Durant la seva carrera, ha treballat amb directors tan prestigiosos com Kirill Petrenko, Daniel Barenboim, Teodor Currentzis, Sir Colin Davis, Vladimir Ashkenazy, Bernhard Haitink, Sir Neville Marriner, Kent Nagano, Christoph Eschenbach, Paavo Järvi, Daniele Gatti i Pierre Boulez, entre d’altres.

Artistes 2022