Laura Ruiz Ferreres

Clarinet

Professora catedràtica de l’Escola Superior de Música de Frankfurt am Main, exclarinet solista Komische Oper Berlin

 

Laura Ruiz Ferreres és, des de l’any 2011, professora catedràtica de clarinet a Hochschule für Musik und Darstellende Kunst de Frankfurt am Main. Havent estat anteriorment 1r Clarinet Solista de l’Orquestra de la Komische Oper de Berlín sota la direcció de Kirill Petrenko i, de 2007 a 2010, professora convidada a la UdK – Universität der Künste Berlin, en la qual també va dirigir la seva pròpia classe.

És una de les poques clarinetistes que domina els dos sistemes de clarinet existents, el francès i alemany. Ha estat premiada en diversos concursos internacionals i la seva aparició és freqüent com a solista, músic de cambra i músic d’orquestra.

Nascuda a Amposta, comença els estudis musicals amb el seu pare, Octavi Ruiz. Posteriorment, estudia a Barcelona, Londres, Basilea i Berlín. També cursa estudis superiors en clarinet històric al Reial Conservatori de la Haia amb Eric Hoeprich.

Després de passar per les millors orquestres joves europees, Laura Ruiz Ferreres fou academista de la Staatskapelle Berlin i, posteriorment, escollida per formar part de la Konzerthaus Orchester Berlin.

Actualment, col·labora amb regularitat com a clarinet solista amb la Staatskapelle de Dresden, Bayerisches Staatsorchester de Munic, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Staatskapelle de Berlín, Hamburger Philharmoniker, Orquestra de Cadaqués, Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Gürzenich Orchester Köln i Mahler Chamber Orchester.

Durant la seva carrera, ha treballat amb directors tan prestigiosos com Kirill Petrenko, Daniel Barenboim, Sir Colin Davis, Vladimir Ashkenazy, Bernhard Haitink, Sir Neville Marriner, Kent Nagano, Cristoph Eschenbach, Paavo Järvi, Daniele Gatti, Teodor Currentzis i Pierre Boulez, entre d’altres.

DeltaChamber Music Festival 2020 – Edició Parèntesi

Del 28 de juliol al 2 d’agost, a Amposta