Laia Puig Torné

Violoncel

Professora del Conservatorio Superior de Música de Aragón

Després de nou anys de formació a les universitats de Graz, Basilea i Berlín, la violoncel·lista Laia Puig Torné s’estableix a Barcelona per conjugar els seus interessos: l’activitat concertística, la música de cambra, la pedagogia i la gestió cultural.

Com a solista, s’ha presentat amb l’Orquestra Simfònica del Vallès al Palau de la Música Catalana, amb l’Orquestra de Cambra del Garraf al Festival Internacional Pau Casals, Camerata XXI, Orquesta Andrés Segovia i Orquesta Vigo 430. Va fer l’estrena mundial de l’obra inèdita Concerto Libero, de Xavier Montsalvatge, dins el Festival Castell de Peralada l’estiu de 2012.

Les seves gravacions en directe per Catalunya Música han estat retransmeses per la Unió Europea de Radiodifusió. I ha estat guardonada en nombroses ocasions en els concursos Germans Claret, Concurs Nacional Ciutat de Xàtiva, Concurs Internacional de Llanes i Primer Palau de Barcelona, entre d’altres.

Actualment, compagina la docència al Conservatorio Superior de Música de Aragón amb la interpretació. És membre fundadora del quartet Les Mademoicelli i ha estat directora artística de la Camerata432, de 2009 a 2016.

Artistes 2022