Josep Maria Domènech Lafont

Oboè

Primer oboè solista de l’Orquestra Barroca de Friburg (Alemanya) i professor associat a l’Escola Superior de Música de Bremen

 

Josep Maria Domènech Lafont va néixer a Amposta, ciutat on també es va iniciar en el món de la música estudiant oboè amb Mercè Falcó. Posteriorment, va estudiar al CSMMB, obtenint amb Premi d’Honor el títol Superior i, seguidament, a la Musikakademie der Stadt Basel, on va estudiar el postgrau suís. El seu trajecte en formació va concloure al Conservatori Superior de Música d’Amsterdam.

En la seva formació com a músic d’orquestra ha treballat amb directors i músics com G. Antonini, Sir Simon Rattle, Sir John Eliot Gardiner, P. Herreweghe, J. Savall, I. Faust, K. Bezoidenhout, R. Jacobs, entre d’altres.

Des de 2019, és titular com a oboè solista de l’orquestra alemanya Freiburg baroque Orchestra, grup especialitzat en músiques escrites del segle XVIII fins a partitures escrites de principis del segle XX. I amb l’orquestra FBO i amb el seu grup de cambra, Dialoghi, grava regularment amb el segell Harmonia Mundi.

En l’àmbit de la docència, ha estat professor de l’Esmuc i del conservatori de Tolosa (França). En l’actualitat, és professor titular al Conservatori Superior d’Amsterdam i docent adjunt a la Musikhochshule de Bremen (Alemanya).

El seu interès per la retòrica musical i la filologia musical el porta a col·laborar en diferents projectes educatius i de formació amb joves orquestres i diferents masterclass en els cinc continents.

DeltaChamber Music Festival 2021 – Òpera, Cambra, Acció!

Del 3 al 8 d’agost, a les Terres de l’Ebre