Fernando Arias Fernández

Violoncel

Professor RCSMM Madrid i Escuela Superior de Música Reina Sofía

Fernando Arias Fernández compagina la seva vocació pedagògica amb una intensa carrera concertística, tant com a solista com en música de cambra.

Com a solista, ha tocat amb orquestres com la de Radio Televisión Española, Orquestra de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra Simfònica del Vallès, Südwestdeutsches Kammerorchester Pforzheim, etc., sota la direcció de mestres com Lawrence Foster o Álvaro Albiach, i en escenaris com l’Auditorio Nacional i el Palau de la Música de Catalunya, entre d’altres.

Amb un especial interès per la música de cambra, comparteix escenari amb artistes tan rellevants com David Kadouch, Antje Weithaas i Anthony Marwood; amb els quartets Cosmos i Quiroga, i més habitualment amb Trío VibrArt, del qual n’és membre i fundador, juntament amb Miguel Colom i Juan Pérez Floristán.

Així mateix, ofereix regularment recitals en les sales més importants d’Espanya, Alemanya, Estats Units, Rússia, Japó, França, Suècia, Holanda, Bèlgica, Portugal, Sèrbia, Tunísia i Moçambic. Ha estat reconegut amb el primer premi Juventudes Musicales, primer premi Primer Palau i el segon premi Liezen International Competition.

Actualment, és professor catedràtic del Real Conservatorio Superior de Música de Madrid i professor adjunt de l’Escuela Superior de Música Reina Sofía.

Artistes 2022