David Schultheiß

Violí

Concertino a Bayerische Staatsoper Munich (Alemanya)

David Schultheiß va néixer a Ludwigshafen (Alemanya). Quan tenia cinc anys, va rebre la seva primera classe de violí de la mà de Franz Sykora, qui va ser el seu professor durant els següents onze anys.

De 1995 a 2003, va estudiar amb Edith Peinemann a la Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main. Després, durant el curs 2006-2007, com a estudiant de Christoph Poppen a Munic, finalitzà els seus estudis de postgrau en música de cambra i violí.

Reconegut amb diversos premis i reconeixements especials a concursos de música internacionals, com a solista ha treballat amb Württembergisches Kammerorchester Heilbronn, Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz, Münchner Rundfunkorchester i a l’orquestra estatal de Baviera, entre altres orquestres.

Durant el 2005, fou concertino de Folkwang Kammerorchester Essen abans de traslladar-se, el 2006, a Heilbronn, on va passar a dirigir la Württembergisches Kammerorchester, amb la qual va realitzar nombroses gires de concerts per múltiples països europeus i al Japó. Des de 2009, és el primer violinista de l’orquestra estatal de Baviera, a Munic.

Artistes 2022