Chengcheng Zhao

Piano

Professora de la University of Music and Performing Arts de Graz (Àustria)

Chengcheng Zhao, nascuda a Dalian (Xina), va rebre la seva primera classe de piano quan tenia cinc anys. Amb 17 anys, va traslladar-se a Àustria per estudiar amb Eugen Jakab a la University of Music and Performing Arts de Graz. El 2007, va rebre els màxims honors en Concert Diplomate per decisió unànime del consell i va rebre un premi de reconeixement del Ministeri d’Educació d’Àustria.

Va cofundar el trio de piano, Trio Alba, mentre estudiava música de cambra amb Chia Chou a Graz. Avui, el trio està fermament establert en l’escena internacional de la música de cambra, havent rebut entusiastes crítiques internacionals i sent guardonats, en dues ocasions, amb el premi Pasticcio de la Austrian National Broadcasting Channel of Classical Music Ö1.

Com a solista i músic de cambra, actua habitualment en alguna de les principals sales i festivals dels cinc continents, com ara Musikverein and Konzerthaus Vienna, Konzerthaus Berlin, National Centre for the Performing Arts Beijing, Concertgebouw Amsterdam, Chamberfest Ottawa, Festival Música Clásica de Bogotá, Schleswig-Holstein Festival i Mecklenburg-Vorpommern Festival a Alemanya, i Quincena Musical a Espanya.

Ha participat en diverses produccions radiofòniques per a la Austrian National Broadcasting (ORF) i ha produït amb Trio Alba quatre CDs sota el segell alemany de clàssics Musikproduktion Dabringhaus und Grimm (MDG).

Des de 2010, també imparteix classes a la University of Music and Performing Arts de Graz.

Artistes 2022