Anna Puig Torné

Viola

Viola solista a la Camerata Bern (Suïssa), membre de la Mahler Chamber Orchestra (Alemanya) i professora del Conservatori Superior del Liceu

Nascuda a Cervera el 1982, Anna Puig Torné va començar els seus estudis musicals, a l’edat de cinc anys, amb Paul Cortese i, posteriorment, els continuà a la Hochschule fûr Musik Hanns Eisler de Berlín amb Walter Küssner i Tabea Zimmermann.

Des de 2009, és membre de les orquestres Mahler Chamber Orchestra i Lucerne Festival Orchestra. També és viola principal de la Camerata Bern i principal de violes convidada en orquestres com la Mahler Chamber Orchestra, Orchestre de Paris, Orchestre Les Dissonances de França i Orquestra de Cadaqués, entre d’altres.

A banda de la seva activitat orquestral, és membre fundadora del Dalia Quartet, formació que integra fins al 2018, i col·labora regularment en festivals de música de cambra compartint escenari amb grans músics del moment. El seu interès per la música popular la duu també a formar part de PortKlezmer, grup que estableix una comunicació amb el públic basada en l’exploració de la tradició i l’experimentació amb la música Klezmer.

Participa regularment en projectes educatius arreu del món i col·labora amb organitzacions dedicades a la integració i educació d’infants en risc d’exclusió social. Aquesta dedicació l’ha portada a Brasil, Índia i a Sud-àfrica. Paral·lelament, és professora de viola i de música de cambra al Conservatori Superior del Liceu i col·labora com a professora convidada en joves orquestres com la JONC i la JONDE, entre d’altres.

Artistes 2022