Andrés Otín Montaner

Oboè

Oboè solista, Gewandhausorchester Leipzig (Alemanya)

 

Andrés Otín Montaner va estudiar, del 2002 al 2012, en el Conservatorio Profesional de Música de Huesca, a Aragó, amb els professors Víctor Segura i J. Luís Calaforra. Al mateix temps, va rebre classes de piano a l’Escuela de Música Miguel Fleta.

De 2012 a 2016, va realitzar els seus estudis de Bachelor amb el professor Thomas Indermühle a la Hochschule für Musik Karlsruhe i va realitzar masterclasses amb oboistes com Francisco Gil, Lucas Macías, Jacques Tys, Dudu Carmel, Christian Smith, Kalev Kuljus i Spyros Kontos. Entre 2016 i 2019, cursa estudis de màster a la Universitat Mozarteum de Salzburg amb el professor Stefan Schilli i, paral·lelament, fou academista de l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera. A més, la seva experiència orquestral inclou conjunts com ara Junge Deutsche Philharmonie, Baden Baden Philharmonie, Orchestre de Chambre de Toulousse, Augsburger Symphoniker i Neues Bachisches Collegium Leipzig.

El 2015, fou semifinalista a la 11th International Oboe Competition of Japan. Ha actuat sota la direcció de Mariss Jansons, Simon Rattle, Daniel Harding, Andris Nelsons, Zubin Metha i Daniele Gatti, entre d’altres. El 2019, va guanyar l’audició d’oboè solista a la Gewandhausorchester de Leipzig.

DeltaChamber Music Festival 2020 – Edició Parèntesi

Del 28 de juliol al 2 d’agost, a Amposta